top of page
Search
  • Writer's pictureTerje Halsan AS

Snø til skolebarna

Snøkanon i kveldsmørket gir full vinter i skolegården i Glomfjord.

Forrige uke fikk elevene nemlig leke i en akebakke i skolegården med kolossale mengder nysnø. Hensikten var å lage en så trygg og god akebakke som mulig. - Vi gjør det for at ungene skal kunne ake i bakken i skoletiden, sier Hans Ove Horsberg Hagen i Glomfjord Alpinsenter.




Egenprodusert snø

Selv om det har kommet en del snø i Nordland de siste dagene, har det så langt vært en unormalt snøfattig vinter. Men i skibygda Glomfjord er det ofte mildvær i startet av skisesongen - og innbyggerne er vant med å måtte produsere sin egen snø.

- De som gjør prosjektet mulig er mannskap fra Yara Brann, Terje Halsan og Glomfjord Alpinsenter med velsignelse fra rektor ved Glomfjord skole, forteller Hans Ove.

Alpinsenteret stiller med kanon, Terje Halsan har kommet med strøm og brannvesenet fikser vann.


- Huff, ikke mye snø her

Det er Lisbeth Selstad Amundsen og rektor Beate Henningsen som er primus motorer bak ideen. På facebooksiden til Glomfjord Grendelag postet Lisbeth et innlegg, med tilhørende bilde av den snøfattige akebakken som lød slik:


"Hei, er innom Glomfjord skole og gikk forbi akebakken der. Huff, ikke mye snø der. Tenk om noen som har tilgang til snøkanon kunne ordnet snø i bakken der!"

Responsen var god, og få timer senere ble det bestemt at Glomfjord Alpinsenter skulle stille med snøkanon i samarbeid med brannvesen og Terje Halsan. Knappe to dager etter, var snøkanonene på plass for å produsere snø - og vipps så kunne barna benytte seg av bakken i skoletiden.


 

Tekst og foto: Hilde Kvammen

Comments


bottom of page