top of page
Search
  • Writer's pictureTerje Halsan AS

Ville hjem, kom hjem


Han er rett og slett en god nyhet, Adrian S. Opsahl! Tilbakeflytter til Meløy, dyktig fagmann og ny-rekruttert til en av våre viktige anleggsentreprenører!


Han er ny hos Terje Halsan AS, og nå får maskinfører Adrian S. Opsahl delta aktivt i et prosjekt som hele Meløy har ventet utålmodig på i mange år. FOTO: VEGARD ANMARKRUDI den brummende larmen fra tunge maskiner på Terje Halsan AS sitt anlegg, finner vi Steffen Hansen (28) fra Neverdal, dypt konsentrert om sitt arbeid. Med en stødig hånd og et våkent blikk, manøvrerer han sin gravemaskin, en essensiell del av hans daglige virke som maskinfører.


Fin plass, godt samhold


Vi har rigget oss til med kamera og mikrofon rett ved havkanten i kommunesenteret Ørnes. Både vårsola og lyden av anleggsmaskiner sprer en etterlengtet stemning av optimisme, her på «Fyllinga» - rett ut vinduet fra ordførerens kontor på rådhuset. Og i anleggsbegivenhetenes sentrum: Adrian Svartis Opsahl (23), han er vårt intervjuobjekt denne formiddagen.


- Jeg er ikke noen fan av byer, jeg liker meg bedre her på landet – det er mer fritt, ikke så mye rushtrafikk, og så er Meløy en veldig fin plass. Veldig bra samhold, og at man kjenner så mange, forklarer Adrian.¨Jeg er ikke noen fan av byer, jeg liker meg bedre her på landet – det er mer fritt, ikke så mye rushtrafikk, og så er Meløy en veldig fin plass.¨ Adrian S. Opsahl


Seriøst bra bedrift

Og nå kommer vi inn på selve grunnen til vårt intervju: etter læretid og arbeidserfaring i Bodø, har Adrian flyttet hjem. Hjem til Meløy, hjem til Glomfjord – og etter et opphold hos Reipå Knuseri er den 23-årige maskinføreren nå blitt fast ansatt hos maskinentreprenøren i heimbygda – Terje Halsan AS.


- Nå har jeg ikke vært så lenge i jobben, men førsteinntrykket er veldig bra, det er en veldig ordentlig og seriøs bedrift. Jeg får ansvar og får prøve meg litt fram, og får se resultater av dét, så…veldig bra!Her ser vi ham på den store fyllinga over veien for rådhuset på Ørnes – den ble etablert da Adrian selv var bare 6 år! Nå er han en av anleggsarbeiderne som er i gang med prosjektet som skal bli forretningsbygg for Coop Nordland, og stor dagligvarebutikk med åpning senere i år. FOTO: VEGARD ANMARKRUDIngen dum idé

Han valgte videregående med mekaniske fag etter grunnskolen, og bygget på med maskinførerutdanning på Fauske. Deretter læretid og brakkeliv hos giganten Consto – nærmere bestemt på den store bypakke-jobben i Bodø.


- Jeg har vært interessert i maskiner og kjøretøyer helt fra jeg var bitteliten, og siden jeg er delvis oppvokst på gård med traktorer og maskiner, fant jeg ut at dette kanskje ikke var en dum idé. Og har ikke angret!


- Læretiden med turnus i Bodø var veldig, veldig lærerik, men nå ville jeg komme nærmere familien og vennene mine. Jeg håper jo jeg har en del å bidra med hos Halsan, med den erfaringen jeg har med meg.¨Så blir jeg nok bittelitt stolt når jeg skal handle i den ferdige butikken, og vet at jeg har vært med på ganske mye av arbeidet!¨ Adrian S. Opsahl


Deilig variasjon

Akkurat nå er altså Adrian én av Halsans menn på grunnarbeidet for Coop Nordlands forretningsbygg i Ørnes sentrum – åpning av Coop Extra-butikken er planlagt før kommende årsskifte. I takt med resten av byggeprosjektet skal han og de andre også tilrettelegge parkeringsplasser, legge brostein og etablere gangveier.


- Det som er spesielt bra hos Terje Halsan AS, er at det er så varierte dager, fastslår han.


- Vi har en stor maskinpark og driver på med alt mulig, fra grunnarbeid til transport og løfteoppdrag – dette gjør jobben spennende og variert, og dette liker jeg enda bedre enn bare å sitte i den samme anleggsmaskinen hele tiden.


Vil bli bedre, bedre

- Så er du fortsatt en ung kar – hva tenker du om årene som kommer?


- Jeg trives veldig godt med dette arbeidet, så her kommer jeg til å fortsette. Så lærer jeg jo hele tiden, og ønsker å bli stadig bedre på det jeg gjør. Kanskje ikke bli anleggsleder, men ikke noe problem å ha ansvar for prosjekter, kanskje skaffe meg enda flere sertifikater for andre maskiner, variere enda mer, smiler Adrian, ny mann hos Terje Halsan AS.


 

Tekst: Edmund Ulsnæs og Vegard Anmarkrud, Kulingen Marked. Foto: Vegard Anmarkrud

Comments


bottom of page